Perheohjaus yksityisille asiakkaille

Perheohjaus, arjen tukeminen, vuorovaikutuksen tukeminen
Ilon palloja

Perheohjaus tarkoittaa perheen auttamista perheen kohtaamissa pulmatilanteissa, jotka voivat liittyä esimerkiksi arjen sujumisen haasteisiin, perheen vuorovaikutukseen tai kriisitilanteisiin.

Tyypillisiä tilanteita perheohjaukseen hakeutumiselle ovat vauvan tai pienten lasten uniongelmat, kasvatukselliset haasteet, vanhempien uupuminen tai parisuhteen ongelmien heijastuminen perheen vuorovaikutukseen. Kasvatuksellisia haasteita saattavat olla esim. uhmaikäisen tottelemattomuus, koulunkäynnin ongelmat, erityislapsen haasteet, sisarusten välinen riitely tai murrosikäisen haastava käytös.

Perhe hakeutuu asiakkaaksemme itse ja teemme sopimuksen asiakkuudesta sopien yhdessä jakson pituudesta ja siihen sisältyvistä tapaamiskerroista. Perheohjauksen tavoitteet sovitaan perheen kanssa yhdessä ja niitä voivat olla esimerkiksi paremmin sujuva arki tai ilon löytyminen yhteiseen perhe-elämään. Tapaamme perhettä heidän kotonaan ja lisäksi mahdollisesti myös toimitilassamme tai retkillä.

Perheohjauksessa hyödynnämme laajaa kokemustamme perheen tukemisessa ja käytämme ratkaisukeskeisiä menetelmiä, jotta perhe itse löytäisi ratkaisun pulmiinsa tuellamme. Käytämme joustavasti ja tilanteen mukaan myös musiikkiterapeuttisia ja muita luovia menetelmiä perheen kanssa työskennellessämme. Työskentelyssämme nostamme lapsen keskiöön ja kannustamme perhettä positiiviseen kohtaamiseen yhdessä tehden ja taitoja.